In de meeste gevallen is de lay-out van de tuin prima, maar laat de beplanting te wensen over. Het kan bijvoorbeeld wel wat spannender, kleurijker, praktischer of in de winter wat aantrekkelijker.
Het opstellen van een beplantingsplan is het leukste maar ook het moeilijkste van een tuinontwerp.
Uw wens en uw smaak zijn de basis van het plan. Verder bevat de tuin meestal nog beplanting die zeer de moeite waard is om te hergebruiken.
Mijn taak is dit te combineren met allerlei praktische zaken als grondsoort, water- en zonbehoefte, bloeitijden, hoogte en kleur van de beplanting.
De keuze is enorm; vaste planten, heesters, grassen, bollen, knollen en bomen.
Door kennis en ervaring maak ik hieruit keuzes om zo de mooiste plantencombinaties voor uw tuin te maken.
 
Het beplantingsplan bestaat uit een plattegrond met nummers die verwijzen naar beplanting. Deze planten met de Nederlandse en Latijnse naam, staan in een boekwerkje met daarin foto’s, prijsindicatie, plantafstanden en onderhoudstips.
Veel van deze planten kunt u ook in het echt komen bekijken omdat ik ze in mijn eigen tuin ook gebruik. U bent van harte welkom.
 
U kunt de planten zelf aanschaffen, maar het is ook mogelijk dat de beplanting bij u thuis wordt afgeleverd. Een hovenier kan de planten er in zetten, maar misschien wilt u dat liever zelf doen. Ik kan ze voor u op de plek zetten waar ze moeten komen waarbij ik rekening hou met de plantafstanden. Het gewone uurtarief wordt hiervoor gerekend.